Nasze babcie stosowały grykę na odporność, nadciśnienie i żylaki. Trzeba tylko znać przepisy
Wiele z nas choruje na wszelkiego rodzaju choroby. I też każdy z nas leczy je w sposób, który uważa za słuszny. Jednak z naturalnych sposobów praktycznie każdy z nas może korzystać.
Dziś na pierwszy plan wezmę grykę
W medycynie wschodniej od tysięcy lat korzysta się z jej leczniczego wpływu na człowieka.
Gryka pomaga w walce z nadciśnieniem, słabym krążeniem, alergią czy żylakami
Grykę uprawia się także w Polsce, a najwięcej jest jej w rejonie południowo-wschodnim. Jest duże prawdopodobieństwo, że zwiększymy jej produkcje, ponieważ światowy rynek oszalał na jej punkcie.
To właśnie z kiełkującej gryki ekstrahuje się witaminę C
A jak wiadomo, ta naturalna witamina C różni się od tej syntetycznej. Syntetyczna trudniej się przyswaja i może być odpowiedzialna za złogi w nerkach.
Nasz organizm nie jest w stanie naturalnie i sam pozyskać witaminy C
Właśnie dlatego potrzebuje zdrowej diety i naturalnych suplementów.
Witamina C jest niezbędna do życia człowieka. Jest odpowiedzialna m.in. za pobudzenie wzrostu komórek odpornościowych, które są odpowiedzialne za zwalczanie infekcji w naszym organizmie.
Co więcej, to właśnie witamina C stymuluje syntezę kolagenu odpowiedzialnego za dobre funkcjonowanie naczyń krwionośnych.
Witamina C jest także silnym przeciwutleniaczem neutralizującym wolne rodniki!
Już wiesz, jaką witaminę C najlepiej kupić i co jeść, by być w pełni sił!