Każdego ranka należy jeść jajko, a Twój organizm będzie Ci za to wdzięczny

W ostatnich latach, jajka mają złą reputację. Doprowadziły do tego komentarze ludzi, którzy sugerowali, że jajka to tylko i wyłącznie cholesterol, salmonella i złe tłuszcze. Oczywiście najczęściej do wypowiadania takich opinii chętni są ci, którzy w tym temacie nie mają zbyt wiele do powiedzenia, a jedynie powtarzają gdzieś zasłyszane słowa.

Okazało się bowiem, że jajko niosą same korzyści. I wręcz przeciwnie nie ma mowy o podwyższeniu cholesterolu!

W jajkach jest zawartych wiele ważnych składników odżywczych: witamina A, D, E i B 12, jak również żelazo, wapń i kwasy tłuszczowe omega-3.

Nie należy zapominać o umiarkowanych ilościach, bo jak powszechnie wiadomo: co za dużo, to niezdrowo.

Na pierwszy rzut oka ta dłoń wydaje się normalna. Ale na widok drugiego zdjęcia przejdzie Cię dreszcz

Choroby genetyczne są coraz częściej spotykane. Niejednokrotnie słyszymy o dramatycznych historiach dzieci, które rodzą się z dodatkowymi kończynami czy z syjamskim rodzeństwem. Dla najbliższych jest to tragedia, z którą muszą nauczyć się żyć i nigdy nie tracić nadziei, że nauka rozwinie się na tyle, aby zaradzić takim tragediom.

Polidaktylia trójpaliczkowego kciuka to choroba, która jest przekleństwem dla tych, którzy na nią cierpią. Kciuk ma wówczas trzy paliczki zamiast dwóch.