Kategorie OdżywianieZdrowie

Jedząc cukier karmisz komórki rakowe. Natychmiast usuń go ze swojej diety!

Czy wiesz, że komórki nowotworowe mają zasadniczo inny metabolizm energetyczny w porównaniu ze zdrowymi komórkami? Odkrył to już w 1931 dr Otto Warburg, który dostał za to nagrodę Nobla! Miał On w swojej teorii wielu przeciwników i zwolenników. Jednak dzisiaj wraca się do Jego odkrycia na nowo.

Naukowcy na podstawie odkrycia Warburga proponują dietę zapobiegającą rakowi

To ona może uchronić nas przed tą straszną chorobą!

Komórka wytwarza energię na dwa sposoby. Tlenowo i beztlenowo

Warburg odkrył, że w obecności tlenu, komórki rakowe nadprodukują kwas mlekowy, który jest niebezpieczny dla organizmu.

Warburg stwierdził także, że główną przyczyną raka było odwrócenie produkcji energii z generowania energii tlenowej do bardziej prymitywnej formy produkcji energii, fermentacji beztlenowej

Niestety, Warburg zmarł i nie zdążył stworzyć leku na raka. Okazuje się, że teraz może się to stać!

New York Times opublikował niedawno obszerny, szczegółowy artykuł na temat historii współczesnych badań nad rakiem, w tym teorii Warburga, które są obecnie coraz szerzej akceptowane.

Aby lepiej zrozumieć Warburga i jego badania nad rakiem musisz wiedzieć, że komórki rakowe są napędzane przede wszystkim przez spalanie cukru beztlenowo. Bez cukru większość komórek nowotworowych po prostu nie ma elastyczności metabolicznej, by przeżyć

Komórki rakowe są uzależnione od składników odżywczych i kiedy nie mogą spożywać wystarczającej ilości, zaczynają umierać.

Nowatorskie leczenie oferuje nadzieję chorym na raka!

Stary lek na cukrzycę może znaleźć nowe zastosowanie w wojnie z rakiem

Co ciekawe, wykazano, że metformina, lek zmniejszający stężenie glukozy w surowicy u osób chorych na cukrzycę, ma działanie przeciwnowotworowe. Kolejny argument w teorii Warburga mówi, że ​​rak nie może się rozwijać w środowisku o niskiej zawartości glukozy.

Warburg był przekonany, że większości nowotworów można zapobiegać poprzez odpowiednią dietę i odżywianie

To m.in. dlatego tak ważne jest spożywanie żywności ekologicznej!

Dla optymalnego zdrowia potrzebujesz wystarczających ilości węglowodanów, tłuszczów i białka

Według badaczy najlepiej dążyć do uzyskania:

#1 75 do 85% wszystkich kalorii jako zdrowy tłuszcz

#2 8 do 15% w postaci węglowodanów

#3 7 do 10% kalorii jako białka

Wierzysz w te badania? A może bliższa jest Ci teoria innego naukowca?

Źródło: healthnutnews.com | Fotografie: www.instagram.com | Miniatura wpisu: