To najbardziej skuteczny a w dodatku naturalny antybiotyk. Zwalcza wszelkie infekcje i pasożyty
Infekcje bakteryjne zazwyczaj zwalczamy antybiotykami. Niestety, jak każdy z nas zapewne wie, nie jest to takie dobre rozwiązanie dla całego naszego organizmu. W pewnym momencie możemy się uodpornić na leki i mogą przestać działać. Ponadto antybiotyki mają wiele skutków ubocznych i atakują florę bakteryjną jelita.
Dlatego lepiej korzystać z naturalnych rozwiązań, które skutecznie pomagają w walce z pasożytami, wirusami, bakteriami i grzybami.
Mikstura dodatkowo poprawia krążenie krwi, oczyszcza krew i zwiększa przepływ limfy.
Składniki:
- ocet jabłkowy 700 ml
- 1/4 szklanki drobno posiekanego czosnku
- 1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli
- 2 świeże papryki
- 1/4 szklanki posiekanego imbiru
- 2 łyżki tartego chrzanu
- 2 łyżki kurkumy w proszku lub posiekanego korzenia
Jak to zrobić?
Wszystkie składniki z wyjątkiem octu jabłkowego wymieszaj dokładnie w misce. Przelej do szklanego słoika i na koniec dodaj ocet tak, aby wypełnił cały słoik. Najlepiej jeśli te główne składniki będą zajmować 2/3 naczynia, a resztą będzie po prostu dolany ocet. Zamknij dobrze i porządnie wymieszaj. Słoik trzymaj w chłodnym i suchym miejscu przez 2 tygodnie. Codziennie wymieszaj jego zawartość. Po tym czasie przelej go do innego pojemnika. To, co zostanie w słoiku możesz użyć do gotowania.
Jak stosować?
Aby pozbyć się przeziębienia i wzmocnić układ odpornościowy należy stosować 1 łyżkę do płukania gardła. Codziennie należy stopniowo zwiększać dawkę tak, aby po kilku dniach płukać migdałki płynem, który znajduje się w małym kieliszku. Jeśli masz ciężką grypę lub silną infekcję, płucz 5-6 razy dziennie 1 łyżką mieszanki.
Pamiętać należy, że mikstura jest ostra i ma intensywny smak. Po płukaniu możesz zjeść plasterek pomarańczy lub limonki, aby zniwelować uczucie ciepła w gardle.
Korzyści dla zdrowia!
Czosnek to naturalny antybiotyk, ale w przeciwieństwie do antybiotyków chemicznych, zabija tylko złe bakterie. Ponadto jest idealny do infekcji grzybiczych. Imbir ma silne właściwości przeciwzapalne i pobudza krążenie krwi. Kurkuma jest prawdopodobnie jedną z najzdrowszych przypraw. Hamuje wzrost złośliwych komórek nowotworowych i zapobiega demencji. Łagodzi także bóle stawów i zapalenia. Ocet jabłkowy zawiera pektynę. Substancja ta obniża poziom cholesterolu i reguluje ciśnienie krwi. Świetnie sprawdza się także w walce z dodatkowymi kilogramami. Walczy także skutecznie z grzybami i bakteriami.
Jeśli jednak Twoja infekcja jest silna i nic Ci nie pomaga, powinieneś skonsultować się z lekarzem.