×

Prosty do wykonania napój, który zmieni Twoje życie na lepsze. Różnicę zobaczysz już po kilku dniach

Jesteś tym, co jesz. To prawda, bo od tego, co jemy i pijemy w dużej mierze zależy nasze zdrowie i samopoczucie. Dlatego warto zwracać uwagę na to, co ląduje na naszym talerzu czy w naszym kubku.

Dziś mamy dla Was przepis na pyszny i przede wszystkim bardzo zdrowy napój, o nazwie Golden Milk. Jest naprawdę świetnym rozwiązaniem na tę porę roku, w której wieczory wciąż są dość długie i chłodne, a do tego niesamowicie łatwo złapać jakąś infekcję…

Same zalety!

Swoją nazwę Golden Milk zawdzięcza złotemu kolorowi kurkumy, która jest jego głównym składnikiem. Jest bogata w różnego rodzaju substancje odżywcze, działające zbawiennie na nasz organizm.

Zawiera polifenole mające ponad 150 zastosowań terapeutycznych. Jakby tego było mało, obecne są w niej także i antyoksydanty, które działają przeciwzapalnie oraz przeciwnowotworowo.

Warto pamiętać także i o tym, że kurkuma jest naturalnym antybiotykiem. Zwalcza więc i powstrzymuje różne infekcje, nie powodując przy tym żadnych skutków ubocznych.


Dodatkowe korzyści picia Golden Milk:

    • Zwiększenie odporności
    • Regulacja poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi
    • Wspomaganie układu trawiennego
    • Odtruwanie wątroby
    • Regulacja metabolizmu i kontrola masy ciała
    • Poprawa pamięci i koncentracji
    • Mniejsza podatność na stany depresyjne
    • Wspomaganie kości
    • Łagodzenie stanów bólowych
    • Obniżanie temperatury
    • Łagodzenie kaszlu

Wszystko, co będziecie potrzebować do wykonania Golden Milk to:

  • Starta kurkuma
  • Starty imbir
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Cynamon
  • Miód
  • Olej kokosowy

1. Zetrzyj na drobnej tarce świeży korzeń kurkumy i dodaj do wcześniej przygotowanego garnuszka.

2. W taki sam sposób zetrzyj korzeń świeżego imbiru.

3. Dodaj szczyptę świeżo zmielonego pieprzu, który znacząco zwiększy wchłanianie kurkuminy.

4. Dosyp stołową łyżkę cynamonu. Pobudzi trawienie i doda energii.

5. Wrzuć też łyżkę miodu, który naturalnie osłodzi napój.

6. Dodaj łyżkę oleju kokosowego, który także pomoże w przyswojeniu wszystkich składników odżywczych. Kurkumina rozpuszcza się w tłuszczach.

7. Na koniec wlej 2 szklanki mleka migdałowego lub innego gęstego mleka roślinnego, z wyjątkiem sojowego.

8. Garnuszek ze składnikami stawiamy na małym ogniu i podgrzewamy. Pamiętajmy, ze powinien być ciepły, ale nie wolno go zagotować.

Gotowe! Możesz śmiało rozkoszować się wspaniałym smakiem i cudownyyym aromatem…

Pamiętajcie, aby wszystkie składniki były pochodzenia organicznego.

Ps. Drogie Panie, napój ten pozytywnie wpływa także na nasz wygląd… Działa relaksacyjnie i spowalnia procesy starzenia się. Jak tu go nie kochać?

Ten smak… Te właściwości…

Może Cię zainteresować